Ryze ekonomické pohledy na svět

15. 01. 2020 20:36:39
Svět současnosti je složitý. Globální oteplování a globální okrádání. Ekonomická doba s popřením zákonů přírody. Až konečně lidská (ne)civilizace zanikne, Zemi se konečně uleví a začne vzkvétat. Než se zas objeví nový Zeměfert.

Nevím čím to je. Pokaždé, když zapnu mobil a ťuknu na ikonu Google, vyskočí na mne články. Poslední dobou převládají články jedné vzdělané ženy, blogerky a ekonomky. Ty články mají logiku a zdánlivě vykazují rysy selského rozumu. Obsahují ekonomickou logiku podloženou častokrát daty z průzkumů a studií. Věřím, že tyto průzkumy a studie opravdu existují. Holt jsem se narodil ve století, kdy se ještě věřilo. Naposled jsem od ní četl různá moudra. A mimo jiné i to, jak nedostudovaný kněz se skupinkou lidí, kteří jsou financováni z nejasného zdroje, organizuje protesty na Letné i jinde. Protesty proti nemorálnímu Luciferovi. Proč to dělá ten manipulátor veřejného mínění? Ptá se ekonomka. On nám podsouvá názor, že to dělá ze zištných důvodů. Já na to v duchu. Možná to dělá proto, že jej hezky žere naše estébácká současnost, která má podhoubí v bolševicko-estébácké minulosti. A jak oni drží hezky pospolu. Posledním příkladem je hlasatelka pravdy ANO a obhájkyně Lucifera, Válková. „Bojovník proti komunismu“ Zeman by ji rád viděl na postu ombudsmanky. Když tu babu slyším, pokaždý bych blil. Dobrý je znát přísloví:“Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Vrána vráně oči nevyklove,“ a jim podobný. Potom zjistíte, že svět kráčí pořád podobnými stezkami. Ale k čemu je takové zjištění? Jste ještě víc a víc bezmocně nasraný. Tolik na upřesnění. Takže s ryze ekonomickým pohledem na svět zhodnotíme fakt, že obchodník zakoupí produkt za stovku a prodá jej za tisícovku, jako správný a ekonomicky zdůvodněný postup. Když ten produkt lidi za tisícovku koupí, tak o co jde? Jde o to, že obchodník je nemrava. Co je to mravnost a morálka? Jenom slova. Nebo třeba. Do firmy vtrhne komando finanční správy a provede audit. Výsledkem je zpráva, která se tváří sofistikovaně a má veškeré náležitosti. Ve zprávě se může hovořit o nesrovnalostech v odvodu dépéhá a nebo v nejasném vedení účetnictví, nebo, co já vím? Co na tom, že šéfem finanční správy je zrovínka v tý době Lucifer? Akcie a pověst firmy prudce klesnou. Firma, kterou Lucifer naoko předal do jakýchsi svěřenských fondů, provede „za babku“ odkup akcií uměle a cíleně zkrachovalé firmy. Ekonomicky jasné a zcela bez kazu. Avšak bez pravidel lidskosti a morálky. A tak mne poslední dobou stále častěji napadá, že pravým cílem oné vševědoucí ekonomky je vlastní zviditelnění, vedoucí k vlastnímu napakování se. Jak to funguje? Napsáním článku se ona osvícená ekonomka stává manipulátorkou. Manipuluje míněním jejích čtenářů s cílem se zviditelnit. A její zviditelnění pak přinese nové kunčafty, kteří si hezky zaplatí. Ona osvícená ekonomka se totiž živí ekonomickým poradenstvím a službami s tím spojenými. Takže její osvícené články jsou vlastně promyšlenou manipulací s cílem dosažení zisku. A potom je vlastně, ekonomicky vzato, všechno v pořádku, ne? Kdo je ona ekonomka? A kdo je Lucifer?

Autor: Miloš Korotvička | středa 15.1.2020 20:36 | karma článku: 5.96 | přečteno: 156x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 10.50 | Přečteno: 152 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 11.43 | Přečteno: 1111 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.16 | Přečteno: 460 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.92 | Přečteno: 295 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 533

Jsem již obstarožní a mírně uvadající realista. Když potkám lidi se srdcem a rozumem, jsem potěšen. MK

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...