Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Naštěstí současným národním materiálem je plastelína.

Jak se poznají charaktery? Jenom v krizi. Nazvali by jste dnešní dobu krizí? Já ano. A tak mi bylo dovoleno poznat charakter národa i jím zvolených "vůdců". Smutné zjištění. 

Proč naštěstí? A proč plastelína? Protože normální národ z masa a kostí s mozkem v hlavách by už dávno byl nucen hromadně skoncovat se životem. Nedá se to poslouchat. Žvásty, lži a neupřímné omluvy. A ještě k tomu napůl ve slovenštině. Za prací jezdím pravidelně do hlavního města a jsem nucen používat autobus. Na cestování vlastním autem nemám prostředky. Služební mi nedali. Autobusy zrušili. Lidi se bojí cestovat dálkovými autobusy. Bodejď, všichni se vrátili z dovolených a je tu průser. Mladá paní premiérová chtěla v létě na Korsiku, tak se jelo. A národu se to povolilo. Mutace Covidů nám dnes hezky motají hlavami. A novej ministr zdravotnictví všemu přihlížel. Tenkrát v jiné trafice. Teď zas káže moudra. Jako by neviděl chování lidí. Shlukujou se bez roušek, hrabou do pečiva v obchodech holejma rukama a pořádají pouti a trhy a jiný slavnosti. Samo že bez roušek. A vymejšlí ptákoviny. Dnes jsem byl nucen jet do Prahy autem. Jedu po starý silnici. Nemám dálniční známku. Normálně „Stojnici“ D1 nepoužívám. Jezdit do Prahy autem se nevyplatí. Aby nám na tuto blbou dobu odpustili dálniční známky je ani nenapadlo. Bodejď. Papaláši v limuzínách s modrými majáčky samozřejmě nemůžou chápat normální život. A jejich spanilý jízdy je nic nestojí. Byl jsem někde u Kolína. V rádiu se ozvaly známý hlasy a jeden s mekkými ť na konci slov. A jéje, to zas bude hitparáda. Naivně jsem si pomyslel, že když to budu jenom slyšet, že to bude k přežití. Nebylo.

Když se vám někdo omlouvá a potom se zas holedbá, jak nedošlo k pochybení a jak to všechno zvládl, tak proč se předtím omlouval? Ptákovina ne? Když se ho zeptají jak naloží s vlastními sliby o zodpovědnosti, tak to otočí zas tak, aby byl nevinen. A jeho nohsledi nestojí ani za zmínku. To jsou ty principy. Když zpívám falešně, tak málokoho přesvědčím o svých kvalitách. A když kážu o pokutách při nenošení roušek, tak si tu roušku musím sám nasadit. Že ano, pane prezidente. A o tom to je. Naštěstí plastelínovýmu národu můžou vládnout do skonání světa. Hezky si jej uhnětou a připraví k volbám. A je to. Nevím proč mně v mysli vytanuly ty ušatý prdele z filmu Pupendo. Ty by nám opravdu slušely jako národní symbol.

Vidím to tak. Není asi tím nejhorším chování našich vládnoucích špiček. Ti dělají jenom to, co si můžou s tímto plastelínovým národem dovolit. A můžou hodně. Ještě horší je fakt, že za půl roku jsme nepokročili v připravenosti na druhou vlnu koronaviru ani o krůček. Nemáme metodiky, nemáme postupy pro jednotlivé instituce. Jsme zaskočeni. Improvizace na poslední chvíli. Občane, pochop nás. Jsme nejlepší. A tys plaval v moři, tak teď trp. Občan je nevědoucí a sobecké stádo. Občan nedomyslel, jaký dopad to může mít na rodiče a prarodiče. Užíval si a veselil, mladý občan. Jako ostatně miliardami a mocí omládlý premiér taky. Šel příkladem. Bezstarostný a opojený svou mocí a bohatstvím. 

Nejhorší je selhání systému. Selhání úředníků státní správy a jejich náměstků na ministerstvech. A proč asi selhali? Protože možná taky proto, že se tam podepsala preference politiky nad odborností. Co si pamatuji, pořád slyším žvanění o tom, jak úředníci ministerstva musí být odborníci a nesmí s nimi zametat politická reprezentace. A furt asi zametá. Nepohodlné vymetá. Současný premiér, mistr přetvářky, to musel dovést k dokonalosti. Nikdo nebyl schopen se zaktivizovat a vymyslet pravidla pro další postup. Aby to nedopadlo, jak to dopadlo. Jsme opravdovou jedničkou Evropy. Nikdo nepohlídal temperament Slováka a uměleckého mladého ministra zdravotnictví. A nikdo neuhlídá současného ambiciózního zdravotnického velitele. Smutný příběh tvárného národa bez páteře a vlastního názoru, bez disciplíny a morálky. A hlavně bez skutečných vůdců se zdravým rozumem. Vůdců, kteří opravdu chtějí vést zemi tam, kam je to potřeba. Ne k vlastnímu obohacení a uspokojení chtíče moci. Co si s tím počnou další generace?

Autor: Miloš Korotvička | úterý 13.10.2020 23:09 | karma článku: 13,22 | přečteno: 276x
  • Další články autora

Miloš Korotvička

Je bobr opravdu ohroženým druhem?

Bobr. Fenomén všech dob. A rozcapenej bobr, jak psal klasik, ten je samej půvab. Tento druh bobra je na vymření. Co Vy na to, nebylo by dobře zachránit bobra? Určitě by to stálo za to.

13.1.2021 v 22:40 | Karma: 21,43 | Přečteno: 543x | Diskuse| Osobní

Miloš Korotvička

Virus, vláda a občan o vánočních svátcích – příběh nikoli pohádkový

Co jste to za národ, napsal prý kdosi z Anglie. Uviděl náš národ na uzavřených sjezdovkách. Zřejmě se vyděsil. Je to slaboch. My, potomci Praotce Čecha, jsme silní a nic nás neohrozí. Nebo jsme stupidně bezohlední a hloupí?

3.1.2021 v 23:35 | Karma: 15,22 | Přečteno: 467x | Diskuse| Osobní

Miloš Korotvička

Jistoty

Jistota? Co to je? Nejistota? Tu známe. V nejistotě přežíváme už hezkou dobu. A ještě budeme. Protože jsme neschopní a pokrytečtí.

26.11.2020 v 20:03 | Karma: 8,94 | Přečteno: 344x | Diskuse| Společnost

Miloš Korotvička

Čínský lid zas slavně zvítězil a roste – opravný článek oslavný

Rostoucí ekonomika Východu si zaslouží obdiv. Učme se a nevytahujme samé negativizmy. Buďme trpěliví. I naše ekonomika jednou poroste. My starší u toho zřejmě nebudeme.

20.10.2020 v 20:49 | Karma: 14,98 | Přečteno: 451x | Diskuse| Společnost

Miloš Korotvička

Číňan hlásí růst ekonomiky

Zatleskejte mu. Obdivujte jej. Buďte rádi. Zas roste, "chudáček." Jak u nás nazveme toho, kdo usmrtí jenom jednoho člověka? A jak nazveme ty, kteří se zasloužili o smrt milionů lidí? Není co dodat.

19.10.2020 v 21:14 | Karma: 12,60 | Přečteno: 258x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci schválili zrušení 160 let starého zákona zakazující potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 551x
Jsem již obstarožní a mírně uvadající realista. Když potkám lidi se srdcem a rozumem, jsem potěšen. MK

Seznam rubrik