Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I pravda může být neslušná.

Ano, je pravda, že Slovensko bylo fašistickým státem pod vedením nesporného válečného zločince Jozefa Tisa.

Ale není slušné s tím po osmdesáti letech argumentovat směrem k člověku, proti němuž můžeme mít sto výhrad, ale zrovna k této konkrétní argumentaci nezavadává důvod.

Když mi Slovák bude předhazovat nepěkné stránky české historie, tak mu mohu toho Tisa a ten fašismus připomenout v souvislosti s takovouto jeho provokací. Míněno tím: "čistý není žádný národ, vždyť i vy máte za co se stydět".

Když bude Slovák vynášet tuhle stránku slovenských dějin do nebes, připomenu mu, že to nebyl jenom první náznak samostatnosti Slovenska (pokud vůbec lze mluvit o samostatnosti v případě tak silného vazalství na Německo), ale také ostře antisemitský stát, který vedle toho antisemitismu ještě navíc vyhlásil válku všem, s kým bylo ve válce Německo.

Ale premiér Babiš nenaplnil ani jeden z těch dvou příkladů. Nesmál se Čechům kvůli nepěkným stránkám našich národních dějin, ani neidealizovat Slovenský štát.

Ty výhrady, které k němu můžeme mít, nemají žádnou souvislost ani s jeho slovenským původem. To, co může vyčítat Babišovi, klidně mohl udělat i Čech, Moravan, Slezan, Žid, Rom, příslušník polské národnostní menšiny na Ostravsku nebo kdokoli jiný, pro koho v ČR neexistuje jazyková bariéra (nesprávný tvar množného čísla slova "motýl" nevytváří jazykovou bariéru).

Výhrady směrem k Babišovi nemají žádnou souvislost s fašistickou etapou slovenských dějin. Proto je neslušné je předhazovat.

1 0
možnosti
Foto

Slovensko původně se jmenovalo Keleti Magyar Királyság a je to stát umělý. Bratislava byl Prešpurg, později Wilsonovo a pak Bratislava. Hranice mu stanovili Češi zejména Beneš. Málo se mluví o tom, že kdo rozbíjel za první republiky společný stát byli Slováci a Němci z pohraničí. Rodiče Čapků léčili na Slovensku za jídlo a museli Slovensko opustit, protože je Slováci vyštvali a nebyi sami. Pokud se podíváte do dějin, tak Slováci táhali jinak než Češi. Mnichov, rok 1968, rok 1900 a tak dál.

1 0
možnosti
Foto

Vidím, že jste na tom jště hůře, než jsem si původně myslela..... A divím se, že takové články iDnes na svých blozích trpí....

4 1
možnosti
Foto

Od které doby vadí pravda ???

0 3
možnosti

J23a85k58u72b 72H49o54z16a

13. 6. 2019 7:31

A první cenu za zhrzenost autora vyhrává... gratuluji, ó Mistře! Tímto jste překonal všechny ostatní publikující na tomto webu a že jsou to leckdy opravdu persony magnificy.

5 0
možnosti

Kdybych vás potkal rád bych si vás vyfotil. Větší trouba se hned tak nevidí.

2 0
možnosti
Foto

Teď jste to vylepšil.:-).

2 0
možnosti

:-)......Pane autore, jste postupně stále trapnější !Rv;-D

3 1
možnosti
Foto

Slovensko je také zemí Dominika Tatarky a mnoha a mnoha dalších hrdinů, kteří proti fašismu bojovali a umírali. Vaše blogy jsou plivancem do tváře těmto lidem a ve své podstatě jste daleko horší než Babiš.

7 0
možnosti
Foto

Dominik Tatarka stredoškolský profesor na gymnáziu, Žilina stredoškolský profesor na gymnáziu, Martin v době války vstoupil do KSČ a pak se zúčatnil SNP. Otázka zní jak ???

0 0
možnosti

J82i64ř13í 72J53a72n50d61a

12. 6. 2019 23:25

"Jasnej poctivec a člen českého národa. Ale Vy nevíte, co to je národ. Proro už NIKDY nebudu psát NIC o něm a Vás posílám k volbám. Volte ho a buďte šťastní. Jenom si, prosím, neotírejte huby o mne a mé články. Nemáte na to IQ, ani morálku. Nejste hodni číst něco, čemu nemůžete nikdy rozumět."

Zdroj: https://korotvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717227

Tím posledním odstavcem jste mě fakt dojal.

Jak by řekl Cimrman: "Neplačte, sami jste si to zavinili!“

3 0
možnosti
Foto

Spíše jste napsal blog s očekáváním velikého úspěchu. Tematicky by jistě mohl mít až success, ovšem nezvolil jste jaksi ,,vhodnou" ,,formu" tedy ,,úder" na strunu nejen národní, ale až nacionalistickou. Asi jste zapomněl i na to, že mnoho lidí se zde narodilo I coby ČECHOSLOVÁCI. A za Československo se bojovalo i umíralo!

9 0
možnosti
Foto

Autor zatlačil na pilu a napísal ozajstnú ko...tinu.

2 0
možnosti

J73i46ř51í 82F10o38g20e17l

12. 6. 2019 22:17

Hora porodila myš.....

2 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 551x
Jsem již obstarožní a mírně uvadající realista. Když potkám lidi se srdcem a rozumem, jsem potěšen. MK

Seznam rubrik