Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, akorát by to chtělo odstavce. To není výtka češtinářské puristky, ale zkušenost osobní i moje profesní velí, že se rozčleněný text se lépe čte, nesplývá a tudíž lze i lépe pochopit.

1 0
možnosti

Tento druh viru byl ve zkoumání v nejméně několika laboratořích světa. Kdo jím napadl první čínské velkoměsto není známo, není spravedlivé takto někoho odsoudit.

Jinak v odborných debatách bývají zmiňované varianty: čínská, italská a americká. Nevím, jestli se jedná o varianty ruzných rodů viru, ale která laboratoř by se měla omluvit za zakázaný vývoj biologických zbraní?

1 1
možnosti

Běžte s těmi konspiracemi někam. Je vcelku prokázáno, že tentokrát za koronavirem stojí luskouni, kteří jsou v Číně sice chráněni a přesto se loví kvůli chutnému masu a kvůli šupinám. Sami čínští vědci považují luskouny za chybějící článek v řetězci mezi člověkem a netopýry, kteří jsou považováni za zdroj nákazy.

0 0
možnosti

Mluvíte (či vlastně píšete :-)) mi z duše. Taky se divím, že má svět s Čínou takovou trpělivost. Kolik ještě takových epidemií a pandemií zažijeme, než si Čína udělá na svých tržnicích pořádek? Proč není hnána k zodpovědnosti? Vždyť současná pandemie Covid-19 padá jednoznačně na její triko. Důvod pasivity světa je podle mne prostý - celý svět se stal (nesmyslně) závislý na dodávkách z Číny a teď má svázané ruce. Kvůli levné pracovní síle byla do Číny přesunuta dokonce i značná část produkce léků, čímž se stává evropská civilizace ještě zranitelnější. Snad nám tato pandemie otevře oči.

2 0
možnosti

Zatím je lidem zavírá a děsivě rychle.

1 0
možnosti

Pane autore, RvRv

studujte, získávejte znalosti a přehled a pak teprve něco pište.Takhle se jen opakovaně neskutečně ztrapňujete, nešťastný člověče!

3 4
možnosti

Neskutečně se ztrapňujete vy.:-/Rv

1 1
možnosti

Budete vlastnit velký dům a někdo v něm přijde o život a odsoudí Vás protože jste majitel a velmi bych chtěl vědět, jak by se Vám to líbilo.

3 0
možnosti

Mě by zase zajímalo, jak by se líbilo vám, že by jste byl soused vedle předmětného domu a chytil by jste nákazu, protože majitel sousedního domu je nedbalý flink, který nechá na chodbách mrtvá zvířata dohromady s živými?

Ten majitel domu má kromě práv také povinnosti jako, aby jeho dům vyhovoval hygienickým, požárním a jiným předpisům a normám.

2 1
možnosti

Ale no tak, blogere.

Už v prvních větách a taková hloupost!

"Čína, kolébka kultury i bolševismu." Kultury ano, ale bolševismus se "narodil" o pěkných pár tisícovek kilometrů mimo Čínu. A ne zase tak daleko od nás.

Když už se pouštíte do ideologicky zabarvených článků v dnešní době, tak minimum znalostí by to přeci jen chtělo.

Děkuji za první věty, dál jsem to už nečetl.

6 0
možnosti

Hezký článek. Celý svět by měl Číně poslat účet a žádat finanční odškodnění. Podobně jako viník autonehody musí finančně odškodnit oběti autonehody. Rudí soudruzi nepopřou, že je to už potřetí, co Čína poslala do světa nebezpečný vir. Opravdu vyspělá civilizace a moderní mocnost.

2 0
možnosti
Foto

Karma, o Číně platí to, co se kdysi říkalo o SSSR: Jednou nohou ve vesmíru, druhou ve středověku.

4 1
možnosti

Když to říká Jandová, tak to bude zcela jistě "pravda".

2 2
možnosti
Foto

nevíte která bije. Čína je moderní mocnost 21.století

4 2
možnosti

Napsal jste slova prezidenta USA, jménem Obama a chytrák mu dal mínus.

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 551x
Jsem již obstarožní a mírně uvadající realista. Když potkám lidi se srdcem a rozumem, jsem potěšen. MK

Seznam rubrik