Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a93r93d96a 86M51a50c11h

6. 4. 2020 14:04

Tímto reaguji na nenávistná slova v komentářích vůči autorovi a obhajobě podpory OSVČ. Zřejmě nikdo nepochybuje, že by se mělo některým podnikatelům pomoci i když co je to za podnikatele, který nemá rezervu na přežití své firmy na dva či tři měsíce. Na druhou stranu a to je to nejpodstatnější, jak je pomoc nastavena. Pro ty co jste to nečetli dávám odkaz a ptám se Vás. Proč tuto pomoc mají dostat umělci, novináři, sportovci (většina vrcholových sportovců je OSVČ, atleti, tenisté, hokejisté, fotbalisté atd.), advokáti, daňový poradci, asistenti poslanců a senátorů, a podobně, protože všichni tyto lidé jsou OSVČ a splňují podmínky přímé podpory?

https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2020/mf-spousti-primou-podporu-pro-zasazene-o-38055

A pro zajímavost ještě jedna podotázka. Proč na rozdíl od zaměstnance, který si na rozdíl od OSVČ platil nemocenské pojištění, OSVČ získá dvě podpory, jednak tuto a jednak i z titulu péče o dítě?

0 0
možnosti

Poradím vám. Staňte se také OSVČ, našijte hromadu bavlněných roušek po 50 Kč za kus a pak se také chlubte těmi milionovými haciendami, které si za to pořídíte. ;-D

2 0
možnosti

Jaroslav Faltynek

Ahoj zivnostnici, tak co, uz je lip?

Dostanete ted' krasnych 25.000

Kc na celou dobu krize, proste

senzace! A jeste jedna skvela

zprava, vite kolik je zakladni plat

Aleny Schillerove? 173 200 Kc

+ 25 300 Kc nahrady. Mam vas

pozdravovat!

2 5
možnosti

Jedinej živnostník, který může být dneska trochu optimistický, je hrobník.

0 0
možnosti

Vy jste teda opravdu nemocná závistivá kreatura, myslel jsem že takoví lidé ani nemohuo být.

3 2
možnosti

To není závis, to je realita!

0 0
možnosti

Vezmu to odzadu.

Na vaši omluvu kašlu, od člověka jako vy :-P

K sepsání tohoto nenávistného blábolu vás vede patrně vaše celoživotní lenost. Nic totiž nebrání vám ty roušky šít. Tedy sehnat si materiál, stroj, a pustit se do díla. Pak dát inzerát, třeba na fcb, nebo do okna, a bohatnout. Je to tak snadné, že? Kecat o tom...Rv

1 3
možnosti

Jak jste přišel na to, že v té Itálii byli převážně OSVČ? Nejspíš Vám to napověděla závist, ne?

Většina OSVČ vykazuje ztrátu? Jak jste na to přišel (zdroj)?? Z této ztráty platí daň z příjmu ve výši cca 8 mld. ročně, že?

Vám se zdá, že plátce něco nakoupil na podnik a použil soukromně? Nepěkné - ale vydělal si na to. (Už vidím, jak ta holička odnaproti či opravář vaší pračky vydělávají milióny na tu haciendu.)

Znám hódně OSVČ. Ano, jezdí i do ciziny - to je něco mimořádného? Ročně vyjíždí na pobytové zájezdy do ciziny cca 5 miliónů obyvatel tohoto státu. OSVČ není ani milión. (Jezdili jsme s manželkou i jako gážisti, ba i jako důchodci)

Když vidím článek závistivce, naježím se. I když je asi třeba ho litovat - celý život se užírá.

2 0
možnosti
Foto

Ale ten nápad platit náhrady škody za zákaz provozování živností podle výše a do výše odvedených daní třeba za poslední tři roky je v principu správný a spravedlivý. Dal - Má dáti.

1 0
možnosti

Skutečně přemýšlím, co Vás k sepsání podobného vlastně pudí ? Závist, osobní zkušenosti z realizace, Burešovo zadání promořovat nálady nějakými dýmy ? Jak vlastně na sebe poštvat kontrolu z finančáku ? Nejlépe být dlouhodobě ve ztrátě, nebo si odpočítavat DPH. Postavit si RD a zapsat jej do KÚ. Ještě lépe, vyhlásit jej za svůj obchodní majetek - V daňovém přiznání se to asi nenápadně ztratí ! . Podobně s autem. Šidit s paragony se nedá - je zde EET. Pokud je nyní přerušena, zákazník má právo o doklad požádat. Nabytý majetek ze ztráty - se v registru sejde. FÚ dostane impuls, jde konat. Pokud nejde konat, pravda, otázka, k čem,u tady vlastně je ? :-)

1 2
možnosti

Naučte se počítat, pak kritizujte. Jak dlouho tu roušku šije (včetně přípravy, nákupu látky /je-li to ve "velkém"/, prodeje)? Deset minut, dvanáct minut? Takže za hodinu 250 až 300 Kč. To se Vám zdá moc?

Jó ták - někteří šijí zdrarma! No tak si ji pořiďte u nich. Pokud je to živnostnice, tak se živit musí.

Jenže závist - to je pochutnáníčko, že.

1 1
možnosti

"Většina je po celý rok ve ztrátě a když dokončí svou haciendu za miliony korun, cena veškerého vybavení jde do výdajů v podnikání."

To je tak neuvěřitelně hloupé, že se to snad i bude (některým) líbit...

Chtěl jsem se vás zeptat, jak může být většina OSVČ "ve ztrátě", když přece "prskají vzteky, protože je Andrej donutil platit daně"? Ale jelikož vy zásadně pouze "kážete" a nikoli diskutujete, nemá to za mák smyslu.

2 1
možnosti
Foto

On autor celkově, kdyby tu byla soutěž o nejkyselejšího nenávistníka roku by bodoval vysoko. Já si už několikrát řekl, že ho neotevřu a zase mě dostal... Njn, jsem taky štěnice OSVČ, relativně ještě čerstvá, třeba mě nenávidí méně než ostatní ;-D

2 0
možnosti
Foto

Dik, ze jste se mi omluvil...Jinak nevím čím se živite, ale zkuste se zamyslet co by jste tam mohl dělat jinak a lip. Víte ona každá forma obživy má svůj způsob a jde o to jak jste výchován. A pokud člověk muže a má hodnotit , pak je nejlepší u sebe, tam to je vždy nejtěžší , na jiné se kydá hnůj vždy lip.

1 0
možnosti

Tak já začnu u sebe. Měsíčně zaplatím na sociálním 35- 40 tisíc. Do důchodu to mám 24 let. Jak to tak vidím s reformou důchodů, tak bude dobré jestli mně ten důchod stát vypočítá na krásných 22 tisíc. Ale co takový živnostníček, který odvádí minimum? Vypočítají mu pěkných 10 tisíc, ale jelikož mu to nebude stačit ani na životní minimum a je to hlavně VOLIČ, tak mu stát bude muset přidat, aby neumřel na hlad. Ale z čeho vzít? Nakonec vezmou mně! Tipuji tak pět tisíc. Takže skončím na 17, a on na 13! je to spravedlivé? JE![>-]EU[>-]R^V

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS